maandag 3 januari 2011

Lui lekker Nieuwjaar ! Gelukkig Nieuwjaar iedereen!

Dinsdag 28 december 2011

Een heel gewone, rustige vakantiedag. In de voormiddag moet er gestreken worden, onze was is eindelijk nog eens gedaan geraakt :) dus zet ik me aan de strijk terwijl Mathijs de blog online zwiert.

In de namiddag stel ik nog een spelletjeslijst op met alle spelen die ze al kennen en alle spelen die we in de vakantie hebben voorbereid. Zodat ik volgende week gemakkelijk een nieuw weekprogramma kan opstellen. Jaja, de vakantie begint te korten!


Woensdag 29 december 2011

We ondernemen nog eens een poging om de nodige banden te verzamelen voor de rolstoelen, maar op het lokale fietsenmarktje in Kasama is niks te vinden. De bandenmaat die wij zoeken is te klein… we vrezen dus dat we de rolstoelen met die maat (zijn er normaal 4) gewoon zonder goede banden naar de school laten terug brengen, en dan als we zelf langs Lusaka (hoofdstad) passeren, brengen we de juiste banden mee en kunnen we deze er nog zelf op leggen.

We printen nog wat foto’s af die we in het dorp (Kabanda) genomen hebben om cadeau te doen aan de mensen daar… de volgende die dan richting dorp gaat, kan ze mee nemen!
Het is verder een heel rustige namiddag… we vertrekken onmiddellijk na het avond eten terug richting Margaret om onze valies te maken want morgen vertrekken we richting Mpulungu om daar aan het Tanganyika meer Nieuwjaar te vieren!


Donderdag 30 december 2011

Het uur van vertrek werd gisteren tot na de middag uitgesteld dus slapen we op ‘t gemakje uit en we zorgen dat we tegen de middag bij tante Lud zijn. Pannenkoekjes bakken en koffer van de pick-up inladen en tegen 14u vertrekken we richting Mpulungu. Best krap zo met vier achter in de auto (Mathijs, Stella, Patrick en ik) maar de weg is uitzonderlijk goed dus gaat het best vlot vooruit. Tegen 17 u arriveren we op onze locatie.
Amai, wat een uitzicht!



Dit gaat echt genieten worden de komende dagen en het is hier een pak warmer dan in Kasama… zalig! Er wordt nog een avond duik genomen en dan eten we rijst in de wok met kip in pindasaus…hmmmm! Op tijd naar bed want de reisdag was toch best vermoeiend.






Vrijdag 31 december 2011  - oudjaar

Niet zo geweldig goed geslapen in onze chalet/hut maar dat wordt overdag goed gemaakt. In de voormiddag een frisse duik in het water. Oudjaar/Nieuwjaar vieren met 25-30°C, best vreemd maar heel aangenaam! In de voormiddag wordt er goed gezwommen en af en toe in de hangmat met een goed boek en een zalig uitzicht… meer moet je niet hebben!
We proberen in de namiddag nog wat foto’s te maken maar de zon laat ons een beetje in de steek, het lijkt alsof er een geweldig onweer zit aan te komen, dus we nemen nog snel een duik voor we ons terug omkleden.

Toch enkele leuke kiekjes kunnen maken:

De kleine houten onstabiele steiger :)

Spelen met de 'special effects' van de camera, leuk resultaat al zeg ik het zelf.



Waaw ...

Het onweer breekt uiteindelijk toch niet door, dus we kunnen rustig spaghetti eten en wat babbelen. Tegen 20u30 zijn de kinderen al stikkapot van de hele dag in het water te liggen en ook wij zitten allemaal al te gapen… maar ze zijn vastberaden om toch tot 24 u op te blijven. Dus besluiten we om maar een handje te helpen en hen voor te liegen dat het al bijna middernacht is… (hier in het donker langs de waterkant is het verschil toch niet te merken).

Dus om 21u schieten we enkele pijlen vuurwerk af die Dixon voor de gelegenheid bij had en we wensen elkaar gelukkig Nieuwjaar en klinken met een lekker drankje. Waardoor de kinderen om 21u15 in hun bed liggen. Of ze geloofden echt dat het al middernacht was…of ze speelden het spelletje mee omdat ze zo moe waren dat ze eigenlijk toch liever naar bed wilden gaan, ik weet het niet maar de volgende morgen deden ze allebei alsof ze nog zoooo moe waren want ze hadden veel te weinig geslapen :), hilarisch toch die twee! :)

Dixon en Lud waren ook moe dus zij hielden het ook voor bekeken en dan zijn Mathijs en ik maar naar de Nsaka getrokken (open hut aan de waterkant vlak langs het meer) om daar gezellig met z’n tweetjes in het kaarslicht te genieten van de stilte en de omgeving. Om 24u hebben we nog één pijl vuurwerk de lucht in zien gaan vanuit het stadje maar verder bleef alles rustig.
Een heel andere maar best gezellige manier om het nieuwe jaar in te gaan!


Zaterdag 1 januari 2011

Om 8u wordt er al op onze deur geklopt, we gaan vroeg de stad in om vis te kopen… pijnlijk aangezien wij de enige zijn die echt tot over middernacht zijn opgebleven :). De auto in, richting vismarkt. We mogen niet te dicht in Dixon zijn buurt komen want vanaf het moment dat ze ons zien, gaat de prijs van de vis de hoogte in…typisch!
Overal vis, overal bootjes…speciaal sfeertje en speciale geur :).

Veel volk, veel vis, veel stank :) ... een apart sfeertje!

Een berg kleine visjes, zo klein dat ze zelfs mosquito netten gebruiken om ze te vangen!

We kopen ons lekkere verse vis en gaan dan op zoek naar een bootje om ons terug naar ons verblijf te brengen. Wiggel waggel in zo’n klein houten bootje…maar zalig genieten op het rustige water!





Ik leg me nog even terug neer want de nacht was weer redelijk slapeloos, terwijl Mathijs zich in het water smijt en daarna onder de nsaka in de hangmat te vinden is met muziek in de oortjes, een goed boek en een geweldig uitzicht!


’s middags eten we onze verse vis met verse rijst en verse zoetzure saus met als dessert verse Ananas…. Hmmmmmmm!

In de namiddag trekt het lekker warme water ons opnieuw aan en de rest van de tijd is rusten…lezen…genieten.
Best vreemd maar best zalig om zo nieuwjaarsdag door te brengen!

’s avonds soep met een boterham en we spelen nog gezellig ‘Monopoly deal’ (nieuw gezelschapspel) tot het tijd is om onze oogjes toe te doen.


Zondag 2 januari 2011

Het is al tijd om terug naar Kasama te gaan, ons verblijf hier is omgevlogen!
Nog snel een ochtend duik en dan inpakken en wegwezen. Dixon heeft nog 122 (!) kleine verse visjes gekocht om in te vriezen en langs de terugweg pikken we nog verschillende soorten paddenstoelen op.
Als we terug zijn moeten uiteraard al deze vissen zelf worden schoongemaakt. Een heel karwij waar Mario en Mathijs zich samen aan zetten… wat hebben wij toch geluk dat we in België gewoon maar in de winkel mooi afgewerkte filetjes kunnen kopen!

vis schoon maken...

Zoek het verschil :), stinken dat die vis kan doen... maar Spot vindt het anders een heerlijke geur!
De kinderen zitten alweer voor de tv, typisch :). Het avond eten is net klaar als de stroom weer uitvalt… Nshima met stoofvlees en groene groenten. Het is al even geleden dus het smaakt best :). Als de stroom terug is kijken we met z’n allen naar ‘Alice in Wonderland’ en als de film gedaan is, is het hoogtijd om te gaan slapen!




Maandag 3 januari 2011

De laatste schoolvrije week is ingegaan, dus het wordt tijd om ons takenlijstje van de vakantie af te werken. We hebben niets speciaals gepland en zien wel wat we vandaag gedaan krijgen. Mathijs slaapt vandaag een beetje uit (kan ook eens goed doen :)) terwijl ik me weer aan de wekelijkse blog zet, foto’s sorteren, … en hopen dat de blog straks weer online gezwierd kan worden!


Zo, dat was het voor deze week… het was voor ons een lui-lekker-nieuwjaar, we hebben er van genoten en hopen van jullie hetzelfde!

Beste wensen voor het nieuwe jaar !

Tot volgende week.

Groetjes,

Hanne & Mathijs

2 opmerkingen:

  1. Ook voor jullie allemaal
    en voor allen die jullie via deze blog volgen,
    een prachtig jaar gewenst,
    een goede gezondheid,
    veel geluk, liefde en vriendschap !

    mama & papa zutendaal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor Jullie ook een gelukkig Nieuwjaar! En zoals we ooit op een nieuwjaarsfeest in Diest zeiden ... Naja kwa chimbosso ;o) (mss wel anders geschreven)

    Groetjes Nele en co

    BeantwoordenVerwijderen