zondag 9 januari 2011

Projectoverzicht!


Projectoverzicht  !

Een tijdje geleden hebben we enkele projectdoelen naar voor geschoven die we dit jaar willen verwezenlijken op de school. Voor alle duidelijkheid zetten we ze voor jullie nog eens op een rijtje.
Vooreerst zijn we uiteraard in de school om de kinderen een leuke en educatieve vrije tijd te bezorgen. Samen spelen, knutselen, lachen,… de kinderen blij maken blijft elke dag het hoofddoel van ons project! Toch gaan we dit semester werk maken van de andere streefdoelen die we voor onszelf  hebben opgesteld.

  1. Mosquito netten voor alle kinderen in de slaapzalen
Dit eerste doel was voor de kerstvakantie reeds bereikt, boven elk bed hing een net… maar dan zijn alle kinderen naar huis vertrokken en zijn daarmee ook alle netten verdwenen. Dus het zal aan ons zijn om na te gaan of de netten de komende week ook terug worden opgehangen.

  1. Het rommelige rolstoellokaal opruimen en de rolstoelen laten maken
Zoals jullie de voorbije weken hebben kunnen zien is dit project afgewerkt. Met heel veel dank aan de Rotary Club van Kasama! Via hen werden we verwezen naar Mr. Patel die het vervoer en de herstelwerken op zich heeft genomen. Er volgt nog een afsluitende foto-shoot van de uiteindelijke resultaten want door verkeerde communicatie hebben we de allerlaatste 14 rolstoelen niet zelf naar de school kunnen brengen. Dus wij zijn net zoals jullie benieuwd om de laatste rolstoelen te zien en dan hopelijk ook te zien dat de rolstoelen netjes en in een zuiver lokaal worden bewaard.

  1. Op zoek gaan naar een fysiotherapeut
We hebben hier en daar al eens rondgevraagd, maar het blijkt niet zo simpel om een fysiotherapeut vast te krijgen, zelfs niet om gewoon enkele dagen te komen kijken en voor de kinderen een nieuw verzorgingsschema op te stellen. Er werken hier wel enkele fysiotherapeuten in het ziekenhuis maar die mogen dan niet zomaar langskomen op de school. Dit is iets wat we in het komende trimester beter moeten bekijken!

  1. Helpen bij de aanleg van het sportveld
Ook hier zijn we nog niet aan begonnen, maar de school was dan ook nog niet klaar met de plannen voor hun veld. Mr. Mwale, de leerkracht die ons ook les geeft in gebarentaal, gaat ons hier in de komende weken zeker meer over kunnen vertellen, hopen we! We moeten ook rekening houden met het regenseizoen dus we gaan komende week zeker kijken naar de staat van het veld en informeren naar de plannen van de school.

  1. Enkele nieuwe speeltuigen aanschaffen
Voor dit project gaan we terug de hulp van de Rotary club inschakelen. We hebben een idee van wat we willen maken, maar weten niet goed wie de beste vakman is om voor ons de speeltuigen in elkaar te zetten! Verder wachten we ook op actie van de school zelf. We hadden hen eind november gevraagd om de schommel die er reeds staat te laten maken en te laten verven… maar toen we een week geleden op de school waren was er nog niets veranderd. We proberen de school te motiveren om ook zelf actie te ondernemen, het moet niet enkel van onze kant komen. Ze moeten tonen dat ze er zelf ook volledig achter staan en voor willen gaan en dan komt ook dit projectstukje helemaal in orde!

  1. De computerklas uitbreiden met enkele nieuwe laptops
We hadden een project ontdekt van de Brusselse universiteit. Dit ‘Close the Gap’- project is opgestart om oude laptops van de universiteit en andere bedrijven goed te ‘recycleren’ door ze te doneren aan projecten in derde wereld landen. Zo krijgen deze laptops een tweede leven en het helpt scholen in de derde wereld landen een heel eind vooruit. Ideaal als aansluiting op ons project. Dus momenteel zijn we druk in de weer een dossier op te stellen, hopelijk is het volgende week klaar om ingezonden te worden. Dan blijft het afwachten of ons dossier wordt goedgekeurd en dus ons project in aanmerking komt voor dit initiatief. Afwachten en duimen dus!

Zoals jullie kunnen zien hebben we reeds aan drie van de zes projecten gewerkt maar het grootste werk en ook de grootste budgettaire uitgaven zitten er komend semester aan te komen. De kennismakingsfase zit er op, we zijn klaar voor het echte werk!
Uiteraard blijven we ook uitkijken naar nieuwe spelen (vb: gezelschapspelen) en knutsel- en sportmateriaal voor de kinderen. Deze zijn op budgettair en ondernemend vlak niet te vergelijken met bovenstaande projecten maar het zijn wel deze dagelijkse kleine dingen die de kinderen onmiddellijk een lach op het gezicht bezorgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten