zaterdag 19 februari 2011

Zumba, Bloemschikken, foutzoekers en andere 'voor Zambia'!

Hoihoi!
We nemen in deze extra blog even de tijd om verschillende scholen/groepen/… te bedanken voor hun inzet en enthousiasme voor ons project! Er werden namelijk verschillende acties opgezet ter ondersteuning van ons project. We hebben hierdoor een mooie spaarpot bij elkaar gehaald - waar uiteraard ook alle lotjeskopers en andere sponsors aan geholpen hebben – en willen deze mensen dan ook allemaal hartelijk bedanken! Wat we met het geld gaan doen is nog niet heel duidelijk, aangezien het niet zo simpel is om investeringen door te voeren hier in Zambia én omdat we er absoluut zeker van willen zijn dat onze investeringen duurzaam zijn en dus voor heel lange tijd zullen bijdragen aan een betere/leukere schoolomgeving en schoolfunctionering voor de kinderen van de Chileshe Chepela Special School!
We zetten de acties even voor u op een rijtje!

Zumba voor Zambia!
‘Zumba voor Zambia’ was een actie van de Sint Albertus school in Zwartberg. De kinderen gaven de hele dag het best van zichzelf op de ritmes van de leuke zumba muziek! Door al hun enthousiasme haalde de kinderen met deze actie een flinke som voor ons project bij elkaar en ze haalden zelfs het Belang van Limburg! Super gedaan jullie allemaal! Heel erg bedankt !

Volgende tekst verscheen in het belang van limburg op 2 november 2010 :

Leerlingen zumba'en voor educatief project Zambia
Hanne Jacquemyn uit Peer en Mathijs Van Asbroeck uit Zutendaal, twee Limburgse jongeren, zijn eind september naar Kasama in Zambia afgereisd om zich in te zetten in een school voor kinderen en jongeren met een auditieve handicap.  Ze zullen ter plaatse naschoolse activiteiten organiseren en de kinderen laten kennismaken met sport en spel.  Ze gaan ook de oudste jongeren opleiden en begeleiden zodat zij deze teamspirit na een jaar zelfstandig kunnen overnemen.  Om dit te realiseren kunnen de jongeren een extra financiële bijdrage best gebruiken.  De leerlingen van de Sint-Albertusschool van Zwartberg hebben hun schouders onder dit project gezet.
Op donderdag 28 oktober organiseerden de leerlingen een Zumba voor Zambia.  De opbrengst van deze dag, 1.000 euro, zal gebruikt worden om ter plaatse in Kasama extra speel- en spelmateriaal aan te kopen.

En shaken maar!
1000 euro
in Zwartberg
Zumba voor Zambia

Bloemschikken voor Zambia
Van Broekhoven Mieke is de bezielende kracht achter de bloemschikgroep 'Flower Art'. Maandelijks komen de leden in verschillende groepen, volgens niveau, samen om nieuwe technieken aan te leren en originele bloemstukken te maken.
Gezelligheid is troef en het resultaat mag gezien worden!
Eén maal per jaar organiseren de leden samen een prachtige tentoonstelling en de opbrengst hiervan gaat naar een goed doel. In 2010 schonken zij dit bedrag aan ons project, waarvoor heel veel dank!

Vastenactie voor Zambia
Ook de kleuter- en lagere school ‘Floor en Tijn’ uit Opglabbeek heeft voor ons project de handen uit de mouwen gestoken. Ze hebben de opbrengst van hun vastenactie van eind vorig jaar volledig aan ons project geschonken. Zoveel enthousiaste kinderen die zich inzetten voor andere kinderen aan de andere kant van de wereld, super! Bedankt!

Kersthappening ‘de Parel’, Zutendaal
De lagere school ‘de Parel’ uit Zutendaal heeft rond de kerstperiode ook heel erg haar best gedaan en heeft op de door de school georganiseerde kersthappening de bezoekers ook gevraagd om ons te steunen. Dat heeft ook voor een zeer mooie bijdrage gezorgd voor ons project, waarvoor nogmaals heel erg bedankt!

Foutzoekers hbvl
Deze laatste actie past misschien niet echt in het rijtje aangezien het eerder bij draagt tot onze dagelijkse werking op de school, dan tot investeringen in de toekomst. Maar we vonden dit zo leuk dat ook deze gift echt wel een aparte vermelding verdient!  
Het regenseizoen is hier nu volledig aan de gang en dus zijn we steeds op zoek naar nieuwe creatieve binnenactiviteiten. We dachten, laten we de kinderen leren fouten zoeken. Foutzoekers is namelijk iets wat de kinderen zeker niet kennen. Het is tevens iets wat hen uitdaagt, aan het nadenken zet en leert vergelijken en redeneren, ideaal dus.
Bij het zoeken naar foutzoekers, kwamen we onmiddellijk terecht bij het Belang van Limburg, reeds lang gekend voor hun leuke foutzoekers in de krant! We vroegen vervolgens aan het Belang van Limburg naar foutzoekers en nu blijkt dat ze net dit jaar een verzamel-boekje van foutzoekers uitbrengen. Ze waren zo vriendelijk om 10 exemplaren op te sturen naar Kasama en deze zijn vorige week goed aangekomen! Dit is iets waar de kinderen nog veel plezier aan gaan beleven. Als we het hebben uitgeprobeerd, verschijnt het vast en zeker in een verslag op onze blog! Alvast bedankt!

We willen via dit blogbericht iedereen nog eens heel erg bedanken, alle mensen die acties voor ons georganiseerd hebben en alle mensen die ons op welke manier ook gesteund hebben, en blijven steunen!
Dikke dikke dikke merci!   Natotela mukwai!
Hanne & Mathijs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten